Sunday, January 9, 2011

Schaatsen in Houhai

Geen koek en zopie, geen erwtensoep, maar wel schaatsen! Vandaag zijn we een uurtje heerlijk gaan schaatsen op Houhai lake, niet ver van de Verboden Stad. Het is een supermooi gedeelte van Beijing, midden tussen alle hutongs (de orginele Chinese laagbouwwijkjes met binnenhofjes).

(English-reading friends: Sorry, today you are going to have to do with just watching a few pictures. I think skating at Houhai brought out my inner-Dutch person. Please do check out the picture of the Chinese Starbucks below. Nice design, huh?)

Het was wel erg koud, maar met dubbele broeken en dikke mutsen op lukte het wel. Er stond ook een gezellig muziekje op en zo zwierden we over het ijs. We huurden ook superhandige metalen stoelen op schaatsen die je lekker over het ijs kon duwen. "Mama" (dat ben ik dus) ging harder dan wie ook maar - op een paar heel goed schaatsende Chinezen na. (Dit geeft misschien wel even het niveau aan hier, want zo'n goeie schaatster ben ik echt niet.)

Paul vond de stoel trouwens ook fantastisch (zie foto's). Tja, opgroeien in Brazilie maakt niet echt een Evert van Benthem. Ook het vele pindakaas-eten van Simon heeft nog geen zoden aan de dijk gezet, al schuift hij (zeker met stoel) al een heel eind weg. En Thomas? Die kan wel op z'n schaatsjes blijven staan, maar verkoos toch de stoel boven de schaatsen.

Na afloop zijn we natuurlijk lekker even warme chocomel gaan drinken bij de Starbucks. Dat kan dus ook in Beijing :-)

Skating at Houhai Beijing


Lekker zwieren op het stadsmeer in Houhai.
Great skating in Houhai, Beijing.


De Braziliaanse slag.
Brazilian skating.


Waarom schaatsen als je kan zitten?
Why skate when you can sit down?


Een Chinese Starbucks (een bekende Amerikaanse koffiezaak).
Chinese Starbucks - cool design, same logo.

No comments:

Post a Comment